Werkzaamheden

Werkzaamheden

Wat hebben wij te bieden

Ontdek de zekerheid van gestroomlijnde bouwprojecten bij Beprecise. Onze aanpak is gericht op het leveren van hoogwaardige resultaten door middel van vier kernfases. Bij Beprecise benutten we deze fases als leidraad voor een doelgerichte aanpak. U kunt vertrouwen op onze expertise en toewijding aan precisie om uw visie te realiseren. 

 • Programmafase

  De eerste ontwerpfase is de fase Initiatief, haalbaarheid en projectdefinitie: de start van een project. Voordat Beprecise start met het maken van een ontwerp worden eerst zoveel als mogelijk randvoorwaarden besproken en vastgelegd. Het gaat dan onder andere om zaken als: wat is de planning? wat is het beschikbare budget? wat is het gewenste Programma van Eisen, wat moet er in het ontwerp komen? welke sfeer moet het project gaan krijgen? welke wensen heeft de opdrachtgever op voorhand? etc. Deze gegevens vormen een uitgangspunt voor de volgende ontwerpfase en kunnen gedurende het ontwerpproces nog bijgesteld worden.

 • Ontwerpfase

  De ontwerpfase, ook wel bekend als het *Schetsontwerp* tot *Voorlopig ontwerp*, is de eerste fase waarin ontwerpschetsen worden gemaakt op basis van de gegevens verzameld tijdens de projectkickoff. Er wordt een analyse gemaakt van deze gegevens, inclusief wet- en regelgeving en welstandscriteria, evenals de omgeving van het ontwerp. De eerste tekeningen van een ontwerp worden vaak nog met de hand gemaakt omdat dit een meer creatieve aanpak mogelijk maakt dan werken op de computer. In deze fase ontstaat de hoofdvorm van het gebouw, de eerste ideeën over indeling, kleuren en materialen worden verkend, vaak aan de hand van een variantenstudie. De schetsen en mogelijke varianten worden besproken met de opdrachtgever totdat er een stevige basis ligt voor het ontwerp. Het ontwerp wordt ook als 3D-model in de computer getekend en aan de opdrachtgever gepresenteerd. De indeling van het interieur en exterieur, evenals de te gebruiken kleuren en materialen, worden voorlopig vastgesteld.

 • Definitief ontwerpfase

  De fase van het Definitief Ontwerp (DO) legt de focus op de technische uitwerking van het gebouw, terwijl het ontwerpproces en technische aspecten hand in hand blijven gaan. In het DO worden de keuzes uit de vorige fase vastgelegd en verder uitgewerkt voor de aanvraag van de omgevingsvergunning (bouwaanvraag). Dit omvat afstemming met de constructeur voor het technische tekenwerk en het opstellen van verschillende rapportages die vereist zijn voor de vergunning, zoals ventilatie-, energie- en daglichtberekeningen, die vervolgens correct bij de gemeente worden ingediend. Beprecise coördineert al deze werkzaamheden namens de opdrachtgever.

 • Technisch ontwerpfase

  In de TO-fase wordt het bouwkundige *bestek* opgesteld, wat een gedetailleerde set gegevens omvat waarmee aannemers een prijs kunnen maken voor het realiseren van het ontwerp. Dit omvat technische tekeningen van het ontwerp en een *technische omschrijving* of *bestekboek* waarin specificaties en eisen van de onderdelen op de tekening worden beschreven. Zodra het bestek gereed is, wordt een aannemer geselecteerd op basis hiervan. In deze fase wordt het contract met de aannemer opgesteld en wordt een prijs afgesproken voor de realisatie van het ontwerp. Gedetailleerde tekeningen met alle benodigde informatie zijn essentieel voor de bouw. Vaak wordt er nog overlegd met de aannemer over de exacte detaillering, bouwmethode, uitvoeringsplanning, materiaalkeuze, enz. Wanneer de 'werktekeningen' klaar zijn, is de bouwvoorbereiding voltooid en kan de realisatie van het project beginnen!

Nieuwe projecten

Binnenkort Nieuwe projecten! Nieuwe uitdagingen!

2024 brengt een sprankelende golf van nieuwe projecten naar Beprecise! We zijn verheugd om onze bouwkundige vleugels uit te spreiden naar de wereld van sport met een opwindend nieuw project: het ontwerpen van een moderne en functionele uitbreiding voor een voetbalclub. Daarnaast markeren we het begin van een nieuw tijdperk met de bouwstart van onze allereerste ontworpen woning. We kijken ernaar uit om deze mijlpalen te delen en onze passie voor innovatief ontwerp en vakmanschap met u te delen. Blijf op de hoogte voor meer updates en een kijkje achter de schermen bij deze boeiende avonturen in 2024!

Dagen

Deze website maakt gebruik van cookies om u de beste website-ervaring te bieden.

Accepteer
Afwijzen